Dags att tappa om på sekundären. SG är nu nere i 1,017 men bubblar på fortfarande. Rengör och desinfekterar en hink och tappar över med hjälpa av kranarna. Kranen läkte lite men det gick att dra åt den. Lärdom: kolla kranen INNAN man börjar tappa 🙂
Ska även torrhumla i några dagar. Jag gör det i sekundären i hopp om att det mesta av aromen blir kvar och inte blåses bort av den intensiva jäsningen i primären.
Kokar allt som ska komma i kontakt med ölen, humlepåse, rostfria vikter och ett snöre för att plocka upp humlen.
Använd handskar sprejade med Star San för att gräva ut humle från påsen
Lägger in en påminnelse i kalendern om att ta upp humlepåsen om fyra dagar.
Hej!
kul att hitta fler hembryggare i piteå!
Har tyvärr inte utrymme i varken boende eller ekonomi för någon stor utrustning, så jag brygger på färdig maltextrakt, men humlar själv (rejält).
jag har två frågor angående detta inlägg
1. var får man tag på fina rostfria vikter?
2. Är inte humle, i sig, antiseptiskt?
Keep it up!
Martin